Loading

De Nieuwe Kolk

De Nieuwe Kolk

Een ruimte inrichten voor jongeren, gericht op talent, taal en techniek.​

Third Space ambitie

van De Nieuwe Kolk

Projectteam

Ilse Eckelhof

Ontwikkelaar Programmering & Innovatie

Arko Pel

Marketing Adviseur

Hanneke Bruggeman

Directeur-Bestuurder

Reisverslag

15 feb 2023
Simulatie
Simulatieplan

Op 15 februari hebben wij samen met Jantien Borsboom het simulatieplan gemaakt en de bouwstenen bepaald voor de co-creatiesessie. Met dit plan worden de plannen en informatie steeds concreter.

4 feb 2023
Opening
Opening DNK-NXT

Op zaterdag 4 februari is DNK-NXT geopend. Hieraan zal the Third Space voor de doelgroep 15 – 18 jarige aan gekoppeld worden.  Deze heringerichte ruimte is speciaal voor het lenen en reserveren van boeken voor kinderen tussen de 0-15 jaar. Op de eerste twee verdiepingen kunnen deze kinderen spelen, lezen, gamen en vooral ontdekken. Op de bovenste verdieping zijn de oudere kinderen (15-18 jaar) welkom. Hier worden onder andere workshops gegeven zoals een nail art workshop, dj workshop of een workshop om je oude kleding om te toveren tot iets nieuws. Daarnaast is een podcast ruimte waar jongeren podcasts kunnen opnemen en zijn er verschillende technieken te ontdekken zoals een DNK-NXT robot, lasermachine, 3D printer etc.

17 jan 2023
Synthese meeting
Synthese meeting

Op dinsdag 17 januari heeft de synthese meeting plaatsgevonden. Samen met Jantien Borsboom hebben wij onze waarde propositie bepaald.  

Hierin werd duidelijk wat onze pijnpunten en voordelen zijn en welke producten & diensten wij al aanbieden of aan kunnen bieden Het heeft ons heel veel inzicht gegeven.

dec 2022
Resultaten
Resultaten focusgroep

Om de resultaten uit de focusgroep te bevestigen, is er in december een enquête uitgegaan naar verschillende middelbare- en mbo-scholen in Assen. Daarnaast is er op basis van onderzoeken door de Gemeente Assen eerder dit jaar, deskresearch uitgevoerd. De resultaten kwamen voor het overgrote deel met elkaar overheen. Dit is besproken tijdens de eerste sprintsessie met Jantien Borstboom. Ook hebben we goed in kaart kunnen brengen waar de interesses van jongeren liggen en waar zij behoeften aan hebben.

 

We zijn er achter gekomen dat jongeren in Assen tussen de 15-18 jaar met serieuze thema’s bezig zijn, zoals het klimaat, vervolgstudies, financiën, mentale gezondheid en veiligheid. Ze hebben behoefte om over deze thema’s meer te weten te komen. Hoe kun je duurzaam leven? Welke zaken moet ik regelen als ik 18 word? Welke zaken moet ik regelen als ik ga studeren? Etc. Het probleem voor de jongeren is dat er te weinig te doen is in Assen voor deze leeftijdscategorie. Het ontbreekt in Assen aan uitgaansgelegenheden, horeca, plekken om bij elkaar te komen. Deze jongeren hebben behoefte om elkaar te ontmoeten in een afgesloten ruimte waar ze niet worden gestoord door jongere kinderen of volwassenen. Ze willen hier muziek kunnen luisteren, chillen en eten en drinken, maar vooral niet iets moeten doen. De groep jongeren in Assen is relatief klein, het gaat om zo’n 600-800 jongeren in Assen (omliggende gemeentes zoals Rolde, Vries, Beilen zijn hierin niet meegenomen).

9 nov 2022
focusgroep
Focusgroepssessie in De Nieuwe Kolk

De eerste focusgroepssessie in De Nieuwe Kolk was op 9 november 2022. De focusgroep bestond uit vijf jongeren tussen de 15-18 jaar oud. Zij hebben ons een kijkje in hun leven gegeven: waar liggen hun interesses en behoeften en wat inspireert hen. Deze resultaten hebben we gebruikt om een SWOT analyse en personae te ontwikkelen.

 

De tweede focusgroepssessie is gehouden met drie meiden van 18 jaar die een Mbo opleiding volgen. Ook zij hebben een kijkje gegeven in hun leven. Bij hen kwamen er weer hele andere resultaten uit dan uit de eerste focusgroep. Deze resultaten hebben we samengevoegd en gebruikt om een SWOT analyse en personae te ontwikkelen.

1 januari 2022
Start
The Third Space gaat van start

Begin 2022 gaat de tweede fase van het Third Space project van start en beginnen 8 bibliotheken met het ontwerpen van de Hybride Bibliotheek.

Back To Top